GYIK

Hozhatom-e a gyerekemet a fesztiválra?

Mivel sajnos nem tudunk gyermekmegőrzést és -foglalkoztatást biztosítani, illetve az idei fesztiválon még nincsenek kifejezetten gyerekeknek szóló programjaink, ezért azt javasoltjuk, hogy ezt a napot most szánd magadra. Számos olyan információval térsz majd haza, amit szülőként tudsz majd használni. Talán neked is könnyebb lesz a workshopokon fókuszálni.

Ha mégsem tudom otthon hagyni, nagyszülőkre bízni a gyermekemet, mit csináljak?

Ha pároddal jössz és kicsi gyereketek van, megoszthatjátok az időt, amit a Fesztivál programjain töltötök. A Fesztivál területén van játszótér, homokozó, valamint a pecsétetekkel ki-be tudtok jönni, ha esetleg máshova mennétek el sétálni közben.

Hány éves kortól kell jegyet vásárolni?

A program kifjezetten felnőtteknek szól. Ha mégis szeretne tinédzserkorú gyermeked jönni, a programokat 14 éves kortól ajánljuk és jegyet is 14 éves kortól lehet vásárolni. 14 éves kor alatti korosztály számára nem tudunk programot biztosítani. Programon csak jeggyel tudtok részt venni.

Ki kell nyomtatnom a jegyem?

Nem. Sőt, kifejezetten arra kérünk, hogy az így keletkező felesleges hulladékot előzzük meg közösen. Ha van okos telefonod, akkor kérünk, hogy mentsd el a jegyet és a bejáratnál a telefonodon mutasd be.

Hogyan tudok előadónak jelentkezni?

Ha úgy gondolod, olyasmivel foglalkozol, ami beleillik fesztiválunk szemléletébe, akkor lépj kapcsolatba velünk a honlap alján található üzenő felületen, vagy írj az info(kukac)messzelato.hu címre.

Hogyan tudok kiíállítónak jelentkezni?

Ha úgy gondolod, neked is olyan terméked van, ami beleillik fesztiválunk szemléletébe és szeretnéd, ha minél többen megismernék, akkor lépj kapcsolatba velünk a honlap alján található üzenő felületen, vagy írj az info(kukac)messzelato.hu címre.

A programok párhuzamosan futnak?

Több mint 20 különböző programmal várunk, ezért az előadások, workshopok és egyéb programok párhuzamosan lesznek.

Nem szeretnék lemaradni a kedvenc workshopomról, tudok előre regisztrálni?

Igen. A fesztivál előtt egy héttel megnyitjuk a jelentkezéseket az előadásokra és workshopokra. Javasoljuk, hogy előre nézd ki, hogy melyik idősávban hova szeretnél menni, így könnyebb lesz a regisztráció. Vannak workshopok és programok, melyek több időpontban is zajlanak.

Hogy jutok el a helyszínre?

Olyan helyszínt választottunk, ami tömegközlekedeéssel és biciklivel is könnyen megközelíthető. Ezen a térképen bejelöltük a Fesztivál helyszínét. Írd be honnan indulsz és megkapod az útvonalat: TÉRKÉP

Autóval érkezem. Van parkolási lehetőség?

A Corvin Pláza parkolójában, a Corvin Parkolóházban, illetve utcán a Futó és Leonardo Da Vinci utcában tudsz parkolni. Szombaton az utcai parkolás díjmentes.

Biciklivel jövök. Le tudom kötni biztonságban a bicajomat? Van bicikli tároló?

Igen, A Grund területén belül. Ráadásul a biciklitároló újrahasznosított hulladékból készült.

Szeretnék páros jegyet venni és egy kicsit spórolni, de nincs, aki eljönne velem. Mit tegyek?

A páros jegy arra is jó, hogy megismerkedj valakivel, aki hasonló szemléletű, mint te. Ha nincs ismerősöd, akivel eljönnél, nyugodtan írj a Fesztivál eseményére a facebookon és kérdezd meg szeretne-e valaki veled menni.

Mivel készüljek a fesztiválra, ha én sem szereték hulladékot termelni?

1. Készülj a fesztivált megelőző 30 napban hulladékmentes kihívásunkon. Hangolódj rá és próbáld ki mennyi kis lépést tehetsz.

2. Olvasd el figyelmesen, mit hozz és mit ne hozz magaddal a Fesztiválra: http://2018.simplicityfest.hu/zero-waste/

Több olyan előadás is párhuzamosan lesz, amire el szeretnék menni, mit csináljak?

Igyekeztünk úgy kialakítani a programot, hogy mindenből kapj egy kis kóstolót, bemutassuk, milyen sokféleképpen közelíthetünk a minimalista életmódhoz. Ha most éppen nem jutsz el valaki előadására, ne bánkódj, a Fesztivál után is lesznek kisebb eseményeink. Most jegyezd fel az előadó nevét, olvasd a blogját és kövesd a Messzelátó eseményeit. Biztosan fogsz tudni találkozni azzal az előadóval, akinek a programjáról most lemaradtál.

Mi lesz a Fesztivál után?

Továbbra is készülünk nektek olyan izgalmas programokkal, ahol hozzátok hasonló emberekkel találkozhattok, cserélhettek tapasztalatokat és egyre több témát fogunk körüljárni. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ezekről mielőbb értesülj.

Mit csináljak a használt női intim higiénés eszközökkel?

Ez az egyetlen cél, amire találni fogsz szemetest minden egyes női mosdóban és arra kérünk, hogy ide tényleg csak higiániás terméket dobj.

Mégsem tudok elmenni a fesztiválra, mit csináljak a jegyemmel?

1. Meghirdetheted a Fesztivál Facebook eseményén

2. Eladhatod a tixa.hu oldalon, ahol a jegyet vásároltad: https://tixa.hu/simplicityfest, https://tixa.hu/eladnam vagy a http://ticketswap.com/ oldalon.

Hány órától lehet érkezni?

A Fesztivál megnyitója (amire érdemes eljönnöd, mert nem hagyományos megnyitó lesz) 9.30-kor kezdődik. Az első workshopok 10.00-kor. 8:45-től már nyugodtan érkezhetsz.

Lehet ételt és italt venni a fesztiválon?

Igen. Napközben a Fourbites vidám csapatának ételeit tudod megkóstolni (ne felejtsd el textilszalvétát hozni!), 12-14 óráig pedig A Grund szakácsai készítenek nekünk bográcsban meleg ebédet (gluténmentes és vegán), amit elmosható tányérból tudsz elfogyasztani. Teát, kávét és mindenféle italt vásárolhatsz A Grund kínálatából (de se szívószálra, se mini cukros tasakra ne számíts;-).

Ha elhagyom a helyszínt, utána még vissza tudok menni?

Igen. A belépéskor karszalag helyett pecsétet kapsz, mellyel elhagyhatod a helyszínt és később vissza is tudsz jönni.

Sajtónál dolgozom és szívesen készítenék anyagot a fesztiválról. Hogyan tovább?

Küldj nekünk egy emailt az info(kukac)messzelato.hu-ra, melyben leírod, hogy milyen médiumnak kívánsz anyagot készíteni és milyen formában. Köszönjük!

Lehet fotót és videót készíteni?

Természetesen! Sőt, kérjük, hogy a fotókat és videókat mindenképp osszátok meg velünk, nagyon kíváncsiak vagyunk rájuk. Így még több helyre tud eljutni az általunk képviselt szemléletmód. A közösségi médiában pedig bátran használjátok az #simplicityfesztivál és #egyszerűenjobb hashtaget!

Kutyabarát a Fesztivál?

Igen! Kérjük, mindig legyen pórázon a kutyád és figyelj rá, hogy a többi vendéget ne zavarja. Várjuk őt is szeretettel! 🙂

Még mindig van kérdésem! Kit kereshetek?

Ha továbbra is van kérdésed, keress meg minket az Simplicity Fesztivál Facebook oldalunkon vagy a info(kukac)messzelato.hu email címen, de biztosíthatunk, hogy minden fontos információt időben rendelkezésedre bocsátunk! Köszönjük!