Kiállítók

Milyen kiállítókkal várunk a SimpliCity Fesztiválon?

 

 

A SimpliCity Fesztiválon találkozol majd egy öko piactérrel. Erre a piactérre csak olyan kiállítókat hívtunk meg, akinek a termékei segítenek a hulladékcsökkentésben, esztétikusak, tartósak, és segítenek az egyszerűbb életmódra való átmenetben.  Minden piactérre kerülő kiállítónkat gondosan válogattuk ki nektek.
Nem vásárlásra szeretnénk ösztönözni, hanem a tudatos fogyasztásra, arra hogy ha mégis szükséged van valamilyen termékre, akkor azt minél tudatosabban válaszd ki.

Bátran kérdezz tőlük, szívesen mesélnek a vállalkozásuk és termékük minden hátteréről!

Te is szeretnél kiállítóink közé kerülni? Lépj kapcsolatba velünk!

 

 

Kocsmáros Gabi vagyok, slow szemléletű kozmetikus, a FLEUR DE LIN Slow Cosmetics kozmetikai szalon, műhely és natúrkozmetikai termékcsalád megalkotója.

A kozmetikai szalonban történő kezelések mellett a fenntartható szépségápolásról tartok workshopokat, hogy minél többen megismerhessék a bőr működését és valódi igényeit, és ezáltal tudatosabb döntéseket hozhassanak a testápolásuk során.

Azt tapasztalom, hogy sokszor nagyon egyszerű, akár a növényekből elsődlegesen kinyert anyagokkal gyönyörű eredményeket érhetünk el a bőrápolásban, ha tudjuk, hogyan kell ezeket jól használni. Éppen ezért amikor nem szükséges, nem nyúlok puszta megszokásból készítményekhez, hanem ezeket az egyszerű anyagokat részesítem előnyben. Az arc- és testkezelésekhez hidegen préselt növényi olajokat, növényi vajakat, terápiás minőségű illóolajokat, aromavizeket, növényőrleményeket, agyagokat, gyógynövénykivonatokat, termelői gyümölcseceteket és méhészeti termékeket használok, illetve néhány saját fejlesztésű krémet, amelyeket ezen anyagokból készítek.

Ebből az inspirációból született meg a minimalista szemléletű FLEUR DE LIN Slow Cosmetics natúrkozmetikai termékcsalád.

www.fleurdelin.hu/

www.facebook.com/fleurdelin.hungary/

 

 

 

A textil zsebkendők használata nemcsak környezetbarát és pénztárcakímélő me

goldás, hanem roppant praktikus is: finom puha, így nem dörzsöli annyira az orrod, mint a papír társai, ráadásul nem is szakad el, nem lyukad ki…Nem kell kidobni és mindig újat venni, mosása nagyon egyszerű – nincs olyan megtömött mosógép, amibe ne férne bele még három zsepi. Tarthatsz egyet mindig a zsebedben, az sem baj, ha véletlenül benne marad mosáskor.
A BlessYou zsebkendői és szalvétái mind hazai, kézműves termékek. 100% kiváló minőségű pamutból készülnek – nagy gonddal, szeretettel. Környezetbarát minimál csomagolásban jut el hozzád, ajándékba is adhatod. Sokféle mintából és színből választhatsz, hogy biztos megtaláld a leginkább hozzád illőt!

www.blessyou.meska.hu
www.facebook.com/blessyoutextil
Ha kérdésed van, keress meg e-mailben: blessyou.textil@gmail.com

 

 

A Shamo bags márka ‘Shamo for ZEROheroes’ nevű kollekciójának célja, hogy támogassa a zöldebb háztartás kialakítását. Olyan termékeket kínálunk, melyekkel kiválthatóak az eldobható, egyszer használatos eszközök, helyettük tartós, éveken át elkísérő darabokkal lehetünk gazdagabbak.
A gyékény bevásárló kosarak, vászonzsákok, vízálló tasakok és a függönyök újrahasznosításával készülő hálós zsákok segítenek abban, hogy megkíméljük környezetünket a fölösleges nejlonzacskóktól. A fából készült evőeszközök az eldobhatóak alternatívái lehetnek. A furoshiki kendők igen sokoldalúan használhatóak ajándékozáshoz, bevásárláshoz, utazás alatt vagy akár egy piknik s

orán.
Azon túl, hogy kevesebb szemetet termelünk, sokkal jobb érzés ilyen természetes anyagú vagy tartós, szép tárgyakat használni nap mint nap. Egyszerűen csak meg kell szoknunk, hogy mindig magunkkal visszük őket.
A hulladékmentesség támogatásán túl hisszük, hogy a jó levegő feltölt, és szeretünk a lehető legtöbbször kapcsolódni a természettel. Utazásaink és kirándulásaink inspirálták színes, erős, különleges anyagokkal díszített táskáinkat. Ezekből is hozunk magunkkal egy kis ízelítőt a fesztiválra.

facebook.com/shamobags


www.shamobags.com

 

 

A Four Bites a gyorsételek és a catering újragondolása. A pogácsák ideje lejárt!
Praktikus, falatnyi, kulturáltan fogyasztható ételeket kínálunk, mindezt friss alapanyagokból.
Szeretjük az egyszerűséget és a közvetlenséget, saját fejlesztésű dobozainkban szállítjuk és tálaljuk falatkáinkat, fölösleges hulladékképződés nélkül.
Megrendelőinkkel szeretünk közösen gondolkozni és gyorsan kommunikálni.

Egészséges, finom és dekoratív falatkáink között szerepelnek tekercsek,

golyók, mini hamburgerek, és muffinok.

Salátákat, sajttálat és granolát is készítünk a falatkák mellé. Ételeink feldolgozott cukor-, fehér liszt- és bűntudat mentesek.

www.fourbites.hu
www.facebook.com/Fourbites/

 

 

A Cibi ÚJRASZALVÉTA  letörölhető, élelmiszerbiztos, környezetbarát, vízálló, tépőzárral záródó szendvicscsomagoló. A tépőzárakkal megfelelő méretre állítható.

Célunk, hogy ne zacskóba, fóliába csomagoljuk az uzsonnát gyermeknek, magunknak.
A fólia, zacskó használatát több okból is érdemes kiváltani: egyrészt bizonyítottan tartalmaznak olyan anyagot, mely a szervezetre káros hatással lehet, másrészt óriási gond az egyre nagyobb mennyiségben termelődő szemét.
Az Újraszalvéta használata nemcsak biztonságos, de használója nem termel vele szemetet nap mint nap – ráadásul a mintás pamut külső miatt jól is néz ki.

Miért használjunk Cibi ÚJRASZALVÉTÁT?
MERT….
…belső anyaga ÉLELMISZERBIZTOS: az élelmiszerrel érintkezve semmilyen kémiai anyag nem oldódik ki belőle. Gyermekek esetén ez különösen fontos.
…MINDIG KÉZNÉL VAN. Töltsd meg az ÚJRATASAKot bármilyen nem romlandó rágcsálnivalóval és dobd be a táskádba. Ha megéhezik a gyerek (vagy te. pláne, ha apa vagy.) a játszón, kincset ér.
…KÖRNYEZETBARÁT: átveszi az egyszer használatos, sokszor mérgező anyagú csomagolóanyagok szerepét, használója óvja a környezetet, mivel nem termel folyamatosan szemetet. Kiváltja az egyszer/néhányszor használatos csomagolásokat.
…STRAPABÍRÓ: külső-belső része erős anyagból készült, sok útra, évekig elkísérhet minket.
…KÖNNYEN TISZTÍTHATÓ: elég csak letörölni, leöblíteni vagy ha nagyobb a baj, bedobható a mosógépbe.
…HELYTAKARÉKOS: megtöltötten pont annyi helyet foglal el, mint az étel maga. Ha elfogyasztottuk belőle a csemegét, kicsire összehajtható. A konyhaszekrényben és a táskában is jóval kisebb helyet foglal, mint a műanyag dobozok
…stílusos, ízléses, egyedi, vidám. Cibi.

https://www.cibi.hu/
https://www.facebook.com/cibi.hu/

 

 

 

Balogh Kinga, a Cirrhopp brand tervezője 2011 óta tervez és készít újrahasznosítható anyagokból textilékszereket és kísérletezik PET palackkal is, mint alapanyaggal.  

A textilékszerek esetében az adott fonási, szövési, csomózásos textiltechnikákat saját ötletekkel ötvözi. Megunt, de nem elhasználódott pamut ruhadarabokból dolgozik, melyekből végtelen színvariációjú, antiallergén, bababarát ékszerek, kiegészítők születnek.

Segítségével a még használható ruhadarabok – az újra viselés mellett –  a kreatív feldolgozással új funkciót kapnak.

Szereti a végletekig kihasználni a pamutpólók anyaga, a rugalmas pamutviszkóz adta lehetőségeket. Azzal, hogy gyakorlatilag újraszövi az anyagot, új ritmust, textúrát ad a textilnek, ezáltal újjáéled, ismét izgalmassá válik.

A tanulmányok és többszörös nekiveselkedések után 2017-ben végre olyan formába kerültek a pillepalack ékszerek is, melyek már túlmutatnak a trash-art közhelyein. Akvarell-szerű festésüknek köszönhetően szemet gyönyörködtető, színekben tobzódó darabok születtek.

Kinga fontosnak tartja, hogy átadja másoknak is a technikák egy részének fogásait, hiszen az újrahasznosítás, az értékek megőrzése mindenkit megillet, aki érzékeny erre, így országszerte textilújrahasznosító-workshopokat tart. Workshopjain sok óvodapedagógus, tanító vett már részt, mely különösen fontos a következő generáció környezeti és kreatív nevelése szempontjából. Gyermek-workshopok, táborok keretében pedig közvetlenül lehetséges a fiatalok ilyenformán való fenntartható fejlődésre nevelése, érzékenyítése.

http://cirrhopp.com/
http://facebook.com/cirrhopprecycle/

 

A The Sorting Bags azért jött létre, hogy háztartásunkban csökkenthessük a műanyag tárgyak használatát, és ezáltal egy élhetőbb bolygót hagyjunk magunk után.
A Cekker kollekció az egyszer használatos műanyag zacskók használata helyett ajánl környezetbarát és praktikus megoldást. A piacon vagy boltban zöldségeket, gyümölcsöket a vászonzsákokba szortírozva leméretheted, a kosárból pedig egyből a hűtőbe, kamrába tehető az étel. Ezzel időt és hosszú távon pénzt spórolhatsz meg, mert kevesebbet kell pakolni és takarítani.
A Koffer kollekció a műanyag zacskók és egyéb tárolók használata helyett ajánl környezetbarát és praktikus megoldást. A vászonzsákok alkalmasak uzsonna, szendvics tárolására. Használhatod őket tisztasági csomagként vagy éppen tornacuccokhoz.
A mintákat úgy terveztük, hogy a zsákok különféle méretei könnyen megkülönböztethetőek legyenek, így egy nagy vászonszatyorból is könnyedén elő tudod húzni a megfelelő méretet.

A Kredenc kollekció darabjai a konyhai egyszer használatos eszközeit kívánja kiváltani környezettudatos megoldáskkal, a kollekció első darabja a hűtősapka a hűtőben használatos eldobható fóliákat teszi szükségtelenné, így segít a hulladékcsökkentésben.

 

 

A Mamamibolt egy olyan közösség talaján felnövekedett baba- és életmód bolt, amelynek célja az egyszerű és fenntartható élet elveinek hirdetése közel tíz éve. Kínálatunk ennek a közösségnek a tapasztalatai mentén épült, minden egyes általunk forgalmazott termék mögött hosszú évek történetei, saját, személyes élményeink és meggyőződéseink állnak.

Természetesen – éppen, mint a gyerekeink – mára mi is nagyot nőttünk, és nem kizárólag az első évek, de a mindenkori, gyakran rohanó hétköznapok egyszerűsítése is fontos perspektívánkká vált. Mivel mára különösen aktuális kérdés a fenntarthatóság és a családi élet kapcsolatainak vizsgálata, szeretnénk nektek bemutatni a mi megoldásainkat.

Lehet gyerekkel zero waste célokat kitűzni magunk elé? Mindenképpen hulladék hegyekkel, és világító műanyag játékokkal érkeznek a legkisebbek? Lehet egy játék száz játék egyben? Hogyan juthatunk kevesebbel többre a mindennapokban? Mi helyettesíti a műanyagot a rohanó, fáradt reggeleken? A Simplicity Fesztivál piacterén számtalan, okosnál okosabb megoldást kínálunk ezekre a kérdésekre.

https://mamamibolt.hu/
https://www.facebook.com/mamamibolt

 

NimmE Tiny House: Eco Lifestyle Freedom – Mi, a Green Up, egy fiatal, ökológiailag elkötelezett cég vagyunk Ausztriából, amely újraalkotja a természet közeli élet és a független lakhatás jövőjét. Ügyfeleinknek egy alternatív, környezetbarát életvitel filozófiáját és teljesen mobil lakossági és kereskedelmi helyiségeket kínálunk. A szlogenünk: Ökológikus Szabad Életstílus

A termékcsaládunk, a NimmE Tiny House, természetes, kifinomult és önfenntartó. A Sisi, Mozart és Picasso nevű modelljeink a minimalizmustól a luxuskivitelig nyújtanak különféle megjelenési lehetőségeket, és akár 100%-ban testreszabott dizájn alapján készülnek. Tiny House-aink és Mobil Otthonaink többféle méretben, külső kinézetben és felszereltséggel kaphatóak. Minden termékünket a Kárpátok természetes faanyagaiból építjük, házainkat ügyes kezű, lelkes asztalosaink nagy műgonddal állítják össze és szállítjuk a vevőink által kért helyszínre.

Ha Te is át akarod élni a teljes szabadság élményét, keress fel minket a következő helyeken:
https://www.facebook.com/NimmeNet
https://NimmE.net

 

A svájci Nature’s Design ökopalack termékcsaládja a világ első 100%-ban környezetbarát hordozható palackjai. A palackok csak természetes és lebomló anyagokból készülnek. Ökopalackot használva Te is hozzájárulsz a bolygónkon keletkező műanyag szemét csökkentéséhez!

http://vitalizal.hu/
https://www.facebook.com/vitalizal/